Zorgbeveiliging

De beveiliging in zorginstellingen kan soms een delicate opgave zijn. Vaak zijn zorginstellingen, zoals een ziekenhuis, verpleegtehuis of een verzorgingstehuis open instellingen, waar iedereen kan in- en uitlopen. Er is vaak wel een receptie aanwezig, maar controle wie er daadwerkelijk binnenkomt en uitgaat ontbreekt vaak. Met het enorme tekort aan personeel in de zorg, zijn het juist zaken als een 24-uurs receptie die het eerste worden wegbezuinigd. Het is vaak zo dat de receptie enkel nog tijdens kantoortijden operationeel is en dit terwijl de zorg in deze instellingen 24 uur per dag doorgaat.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Beveiligingskwesties

In uw zorginstelling kunt u te maken krijgen met allerlei soorten beveiligingskwesties. Denkt u aan onbevoegden met kwade bedoelingen die uw zorginstelling betreden. Een receptie is niet altijd dusdanig opgezet, dat gasten zich hier moeten melden. Als zij de instelling in kunnen lopen, kan dit tot ernstige veiligheidsrisico´s leiden voor patiënten, bewoners en personeel. Er zijn ook instellingen waar patiënten behandeld worden die geestelijk niet in orde zijn en soms ongezien de mogelijkheid krijgen om door de instelling te zwerven of soms het pand te verlaten. Dit is vooral een risico voor de gezondheid van de patiënt zelf, maar een ‘ontsnapte’ patiënt kan ook een risico betekenen voor de maatschappij. Dit is niet iets wat u als zorginstelling wilt riskeren.

Veiligheidsrisico´s in zorginstellingen

Een ander veiligheidsrisico waar zorgpersoneel en patiënten mee te maken kunnen krijgen, is agressie van buitenaf, maar ook van patiënten of bewoners zelf. Hierop is zorgpersoneel meestal niet getraind. Beekman Beveiliging helpt u bij alle veiligheidsrisico´s in zorginstellingen. Onze medewerkers zijn hier wel op getraind en weten iedere situatie adequaat op te treden en rekening houdend met gevoelige situaties.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Toegangscontrole

Verder kan Beekman Beveiliging voor een optimale beveiliging van uw zorginstelling zorgen, door onder andere een goede toegangscontrole. Hierbij wordt iedereen die de instelling binnenkomt of verlaat geregistreerd, zodat u goed overzicht houdt wie er in uw instelling rondloopt. Een sleutelplan kan hier onderdeel van zijn, zodat bepaalde ruimte ontoegankelijk blijven voor onbevoegden. Wanneer gewenst kunnen wij zorgen voor een 24-uur bezetting van uw receptie en surveillance in de instelling en op het terrein, zowel overdag als ´s nachts. Tevens kunnen wij op cruciale punten zorgen voor camerabeveiliging en een goede opvolging van de camerabeelden.

Beveiligingsplan opstellen

Welke vorm van beveiliging u ook wenst, samen met u stellen wij een beveiligingsplan op, waar alle veiligheidsaspecten aan de orde komen. Zo bieden wij u beveiliging op maat aan, waarbij u altijd de garantie heeft dat uw instelling door goed gekwalificeerd personeel wordt beveiligd.